Holocén Természetvédelmi Egyesület

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05

 

A Bükk térség és Dél-Zemplén aktív turizmusának lehetőségei

A VP6-19.3.1-17 1915618225 számú, Dél-Zemplén és Bükkalja „zöld” turisztikai lehetőségei című projekt keretében készült "A Bükk térség és Dél-Zemplén aktív turizmusának lehetőségei" című tanulmányunk elkészült, valamint elérhető egyesületünk honlapján.

A tanulmány Borsod-Abaúj-Zemplén megye két központi fekvésű térségével foglalkozik. A turizmusban az egyes desztinációk határai ritkán követik a mesterséges határokat. A tanulmány a Bükk-Térségi LEADER Egyesület és a Dél-Zempléni Vidékfejlesztési Szövetség által lefedett területtel foglalkozik, azonban az egyes kistájak azonos jellemzői miatt a megállapítások túlmutatnak a két szervezet határain. A fókuszban a szervezeteket alkotó települések vannak (egy település nem Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található), de ahhoz, hogy a turisztikai fejlesztések sikeresek legyenek (azaz megvalósulásukat követően tartósan képesek legyenek vendégeket vonzani és megfelelő jövedelemtermelő képességgel rendelkezzenek), azokat a környező természetföldrajzi egyégek, kistájak egészét is meg kell vizsgálnunk.

A turizmus, azon belül is az aktív turizmus áll a vizsgálatok középpontjában. Ehhez azonban alaposan fel kell tárni a természeti és a társadalmi-gazdasági, valamint a turisztikai adottságokat.

 

 

LETÖLTÉS

 

2022-10-27