Holocén Természetvédelmi Egyesület

Hagyományteremtő az első alkalommal megrendezett civil szakmai szervezetek találkozója, melynek az erdélyi Kalotaszentkirály-Zentelke község adott otthont 2009.május 15-17. között

Az együtt gondolkodás és az erdélyi táj marasztaló miliője sok teremtő megoldást fogalmazott meg a résztvevőkben, és vitték a szélrózsa minden irányában az itt elhangzottakat.
A kalotaszentkirályi Póka András György polgármester úr köszöntőjét és jókívánságait, a küldöttek és szervezők - Schmuck Erzsébet és Gergely Erzsébet - bevezetői követték.
Rajnai Gábor, Kajner Péter és Hajdu Zoltán előadásai felcsillantották a lehetőséget a közös szakmai együttműködésről.

Az első napon a kalotaszegi falut járták be a résztvevők, majd ezután egy gyalogtúrát tettek a Kő-hegyhez. A vacsora fantasztikus ízei után a beszélgetés még elmélyültebben folytatódott.

Következő nap leendő kapcsolatok - közös projektek - tervezésével telt. A délután folyamán a Fehér sziklákhoz gyalogtúráztunk.
Az utolsó, vagyis a befejező napon a búcsúzás a leendő kapcsolatépítés alapját jelentette.

A találkozót a Nemzeti Civil Alapprogram támogatta.

Köszönjük a helyi szervezőknek (Silvanus Ökológiai Egyesület) és a magyarországi segítőknek (Hajdúböszörményi Zöld Kör, Magyar Természetvédők Szövetsége) a lehetőséget.

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05