Holocén Természetvédelmi Egyesület

A Megyei Pedagógiai és Közművelődési Intézet a lillafüredi Palota Szállóban rendezte meg a háromnapos pedagógiai szakmai konferenciáját november utolsó hetében.
A rendezvényen átadták a Megyei Közoktatásért Közalapítvány idei pedagógiai díjait.
A díjazottak között volt Répászky Zoltán a Holocén Természetvédelmi Egyesület vezetőségi tagja valamint a Dél- borsodi csoport elnöke.
Répászky Zoltán 1930-ban Szentistvánon született, Cserépfalun kezdett el tanítani. 1963-ban Mezőkövesdre került a Művelődési Osztály tanfelügyelőjeként, majd az 1969-70-es évektől nyugdíjba vonulásáig a mezőkövesdi Petőfi Sándor Általános Iskola, később Szent István Katolikus Iskola tanára, egyúttal megyei szakfelügyelő. Pedagógus dinasztia tagjaként (édesapja, felesége és két lánya is azok) oktatók nemzedékét nevelte fel, akikbe továbbörökítette a természet és a környezeti nevelés fontosságát, így átadva a szülőktől kapott példát.
Több mint három évtizede szervezi egyesületünkkel karöltve a Dél-borsodi térség általános iskoláinak a Madarak és Fák Napját. Ezen jó példa alapján azóta már a megye több iskolájában elevenítik fel ezt a száz éves hagyományt.
Kimagasló a városban és a térségben végzett helytörténeti, publikációs tevékenysége. Aktív, hozzáértő, jobbító szándéka sok civil szervezetben és iskolában nyomon követhető.
Több elismerés mellett, szakmai munkáját Apáczai Csere János Díj, közéleti munkáját Mezőkövesd Város Pro Urbe, valamint Mezőkövesd Díszpolgára címmel jutalmazták.
Ezúton is gratulálunk Zoli bácsinak!

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05