Holocén Természetvédelmi Egyesület

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05

 

Föld napi rendezvény Kalotaszentkirályon 2016.

2016. április 22-én 15. alkalommal rendezte meg a kalotaszentkirályi SILVANUS Egyesület és a HOLOCÉN TvE. a hagyományos Föld Napi rendezvényt a kalotaszentkirályi Ady Endre Iskolában.

A döntő vetélkedőn résztvevő legjobb 12 csapat előzőleg egy 2 fordulós elektronikus környezetvédelmi vetélkedőn vett részt. A vetélkedőbe a két ország összesen 7 iskolája kapcsolódott be.

A rendezvény napján a diákok a hulladékcsökkentésről hallgattak meg egy előadást, majd közösen az iskola tanulóival elültették a Föld Napi fűzfa sort az iskola melletti patakparton. Ezt követően a döntős csapatok bemutatták hulladékból készített kreatív munkáikat, majd pedig környezetvédelmi reklámjukat. Ezen kívül a gyerekek 3 állomást végigjárva még több érdekes dolgot hallottak a környezetvédelemről. Először megnéztek egy klímavédelmi nemezterepasztalt, ahol a jó és rossz példákról beszélgettek. A másik teremben hulladékból készült „újratermékeket” láthattak és kaphattak ötleteket az újrahasználatra. Az udvaron pedig egy „óriás tehén” hívta fel a figyelmet a helyi termékek vásárlására.

A program sikeres befejezését követően másnap a szervezők és önkéntesek közösen kellemes kirándulással zártuk a rendezvényt az Ördögmalom vízesésnél.

 

További képek a galériában