Holocén Természetvédelmi Egyesület

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05

 

Föld Napja rendezvény Kalotaszentkirályon 2015

A természetvédelem fontosságára hívták fel a diákok figyelmét a hétvégén immár tizennegyedik alkalommal szervezte meg a Silvanus Ökológiai Egyesület (SÖE) és a miskolci Holocén Természetvédelmi Egyesület (HTvE) a Föld napja rendezvényt a kalotaszentkirályi Ady Endre Általános Iskolában.

Az iskola diákjai a programok keretében szemetet gyűjtöttek a falu utcáiról, patakmedreiből. Pénteken reggel Bioélelmiszerek, avagy a fenntartható élelmiszer termelés címmel Lenkey Péter az Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány munkatársa Kalotaszentkirályon, Nagy Gábor (HTvE) Körösfőn és Herschmann Tamás (HTvE) Bánffyhunyadon tartott előadást.
Ezt követően beszédek hangzottak el a környezeti problémákról, és a diákok elültették az idei „földnap fasort” a kalotaszentkirályi iskolakertben. A magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség támogatásával, a Kárpát-medencére kiterjedő kampány keretében, a külhoni települések közül elsőként a Kolozs megyei településen ültették el a Világfát. A rendezvény az iskola minden diákját megszólította: rajzpályázatok, játékos vetélkedők, kisfilmek, csoportjátékok tették mozgalmassá a programot.
Az anyaországi Reflex Környezetvédelmi Egyesület Éghajlatváltozás képekben vezérgondolattal egy vándorkiállítást hozott el a kalotaszentkirályi iskolába. A Föld különböző pontjain készült fotók mindegyike azt érzékeltette, hogy az éghajlatváltozás, az aszályok, a tornádók, az áradások és az elsivatagosodás mind-mind egymással összefüggő jelenségek.

Nyolc iskola (Zsámbok, Edelény és Kunadacs Magyarországról, valamint Szilágylompért, Bálványosváralja, Körösfő, Bánffyhunyad és Kalotaszentkirály Erdélyből) diákjai egy háromfordulós vetélkedősorozaton vehettek részt. ). A vetélkedőre 30 háromfős csapat jelentkezett, közülük tizenkettőt díjaztak a szervezők. A vetélkedősorozat nyertesei augusztus 10–14. között részt vehetnek egy ingyenes ökotáborban.

 

További képek a galériában!