Holocén Természetvédelmi Egyesület

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05

 

Madarak és Fák Napja Mezőnagymihályon 2016

A hagyományos Dél-Borsodi Madarak és Fák napja rendezvény idén 2016. május 7-én 38. alkalommal Mezőnagymihályon került megrendezésre.

A természetvédelmi vetélkedőn 10 dél-borsodi általános iskolás csapat vett részt. A délelőtt folyamán míg a diákok különböző feladatok megoldásával bizonyították tudásukat, addig a kísérő és felkészítő pedagógusok Gelejre látogattak, ahol egy előadást hallgattak meg a dél-borsodi madárvilágról, majd pedig egy sétát tettek a halastavaknál.

A sikeres vetélkedőt követően a program díjkiosztóval zárult.

2015. évi Madarak és Fák Napja Mezőnyárádon

Idén 37. alkalommal került megrendezésre a Dél-Borsodi Madarak és Fák Napja vetélkedő 2015. május 8-án, Mezőnyárádon került megrendezésre a rendezvény, ahol 10 dél-borsodi általános iskolás csapat képviseltette magát a környezetvédelmi versenyen. Míg a diákok a kapott feladatlapokkal bejárták a falut, addig a kísérő és felkészítő tanárok a hasznos előadást hallgathattak az Országos Mentőszolgálat munkatársától az iskolában, gyerekek között előforduló balesetekről. 

A négy állomás bejárása után ebéddel és díjkiosztóval zárult a vetélkedő. Jövőre Mezőnagymihályban kerül megrendezésre a program.  

Képek megtekinthetők a galériában. 

Madarak és Fák Napja – Bükkzsérc

Idén 36. alkalommal került megrendezésre a Dél-Borsodi Madarak és Fák Napja vetélkedő. 2014. május 10-én Bükkzsércen került megrendezésre a rendezvény, ahol 9 dél-borsodi általános iskolás csapat képviseltette magát a környezetvédelmi versenyen. Míg a diákok a kapott feladatlapokkal bejárták a falut, addig a kísérő és felkészítő tanárok a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpontjába látogattak el Felsőtárkányba, ahol az erdei iskola lehetőségeiről hallottak ízelítőt. Jó hangulatban, sok új információval gazdagodva zárták a diákok a napot.

Madarak és Fák napja – Lillafüred

A Herman Ottó Emlékév alkalmából a Holocén Természetvédelmi Egyesület és a Herman Ottó Múzeum, mint minden évben, az idén is játékos feladatokkal, sétalehetőséggel Herman Ottó sírjáig és meglepetés ajándékkal várta az érdeklődőket a Madarak és Fák Napja alkalmából a Herman Ottó Emlékházban május 10-én. Fotó: minap.hu

Madarak és Fák Napja - Mezőkövesd

2012 május 12-én 34. alkalommal került megrendezésre a Dél-borsodi Madarak és Fák Napja.
Az idén a mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskola volt a házigazda, ahol 12 csapat vett részt a természetvédelmi vetélkedőn.
A csapatokat kísérő és felkészítő pedagógusok a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságától érkező Kleszó Andrástól hallhattak ismeretterjesztő előadást Dél-Borsod természeti értékeiről.

Dél-Borsodi Madarak és Fák Napja

Túl a 30. jubileumon, idén 33. alkalommal is Egyesületünk részvételével került megrendezésre a Dél-borsodi Madarak és Fák Napja, melynek ezúttal Sály település adott otthont.
A vetélkedőt a Bükkábrányi Általános Iskola csapata nyerte.
A színes rendezvény végén a résztvevőkkel (pedagógusok, önkéntesek, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai, a Miskolci Gombász Egyesület) a 2011. évi közös programokról és tervekről tartottunk eszmecserét.

Bükkábrány – Madarak és Fák Napja

Az F-66-07-00125 azonosító számú „Észak-magyarországi KÖRkép, KÓRkép, avagy a civilizáció hatásai a természeti és épített környezetre" c. programunk, valamint a "Helybenjárás, haladás vagy fenntartható fejlődés?" című EGT/Norvég FM pályázatunk keretében egyesületünk munkatársai és önkéntesei a BÁMK Arany János Általános Iskola a meghívására 2010. 05. 31-én részt vett a Madarak és Fák Napi rendezvényen, amin közel 167 fő vett részt.

Bükkábrány – Madarak és Fák Napja

Az F-66-07-00125 azonosító számú „Észak-magyarországi KÖRkép, KÓRkép, avagy a civilizáció hatásai a természeti és épített környezetre" c. programunk, valamint a "Helybenjárás, haladás vagy fenntartható fejlődés?" című EGT/Norvég FM pályázatunk keretében egyesületünk munkatársai és önkéntesei a BÁMK Arany János Általános Iskola a meghívására 2010. 05. 31-én részt vett a Madarak és Fák Napi rendezvényen, amin közel 167 fő vett részt.

Mezőkövesd - Madarak és Fák Napja

Az F-66-07-00125 azonosító számú „Észak-magyarországi KÖRkép, KÓRkép, avagy a civilizáció hatásai a természeti és épített környezetre" c. programunk, valamint a "Helybenjárás, haladás vagy fenntartható fejlődés?" című EGT/Norvég FM pályázatunk keretében egyesületünk 2 munkatársa részt vett 2010. május 15-én, szombaton a MÁAMIPSZ Mező Ferenc Tagiskola által szervezett XXXII. Dél-borsodi Madarak és Fák Napi rendezvényen, ahol „Herman Ottó élete és munkássága” címmel előadást tartott habil Viga Gyula a miskolci Herman Ottó Múzeum megbízott igazgatója.
A bükkábrányi Eleven Televízió munkatársai „Dél-Borsod természeti értékei” címmel interaktív kiállítást szerveztek az érdeklődő fiatalság részére, a kiállítás ezen a napon volt megtekinthető.
A Mező Ferenc Általános Iskola által szervezett, immár 32. alkalommal megrendezett vetélkedőn idén 12 iskola 110 tanulója és nevelője vett részt.