Holocén Természetvédelmi Egyesület

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05

 

Mozdulj a klímáért! – akciónapok

A HOLOCÉN Természetvédelmi Egyesület közreműködésével 3 iskolában valósult meg Miskolcon klímavédelmi akciónap. A „Mozdulj a klímáért! elnevezésű kampány keretén belül a Jókai Mór Református Általános Iskola, a Miskolci Kazinczy Ferenc Általános Iskola és a Diósgyőri Gimnázium 30-30 tanulója vett részt a foglalkozásokon. A diákok játékos feladatokon keresztül számolhatták ki CO2 hátizsákjuk méretét, közös ökológiai lábnyomukat, eközben a játékokon keresztül környezet és egészségkímélő megoldásokat kerestek a tanulók a környezeti problémákra.
Az akciónapokat megelőzte a 2014. október 13-án induló kampányhét, amin a három iskola is részt vett. Az akcióhét során a gyerekek zöld mérföldet gyűjthettek minden olyan alkalommal, amikor környezetbarát módon – gyalog, biciklivel, görkorcsolyával, rollerrel, busszal, vonattal – mentek iskolába. Az országos kampányba a jelentkező 75 iskola közül 67 iskola 10 213 diákja teljesítette a feladatokat, akik az öt nap alatt összesen 89 213 zöld mérföldet gyűjtöttek, amelyekkel szimbolikusan háromszor megkerülték Földünket.
Képek az akciónapokról:


A kampány a Reflex Környezetvédő Egyesület „Lábbusz - éghajlatvédelmi kampány a fenntartható fogyasztási szokások erősítéséért" elnevezésű, KEOP-6.1.0/B/11-2011-0133 számú projekt keretei között valósul meg. A kampány megvalósítás a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség és annak tagszervezetei segítik az ország nyolc megyéjében.

A kampányt egy rövidfilm sorozat kíséri, mely a világhálón is megtekinthető a Reflex Egyesület közösségi filmcsatornáján:
https://www.youtube.com/channel/UCOTG_4x_zyL7byCHb1yDatw