Holocén Természetvédelmi Egyesület

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05

 

Ökotábor Magyarókerekén

Ökotábor Magyarókerekén 2016

           

2016.augusztus 8 és 12 között 13. alkalommal idén is megrendezésre került Magyarokerekén a 2016-os „ökotábor”.

Az 5 napos közösségi rendezvény a Holocén Természetvédelmi Egyesület és a kalotaszentkirályi Silvanus Ökológiai Egyesület szervezésében zajlott, ahol az idei Föld napi vetélkedő legjobb 12 csapatának 38 általános iskolás tanulója vett részt. A jutalom tábor során a két ország diákjai játékos módszerekkel ismerkedtek a természettel és annak védelmével. A tábor ideje alatt a gyerekek kirándultak a Kő-hegyhez és a Hármas-kősziklára, a felsőbányai Kék-tóhoz és látogatást tettek Nagybányán az Ásványtani Múzeumba.
A táborhelyen kézműves foglalkozások során saját vászontáskát festettek és az idei „táborfa” is elültetésre került. A néha hűvös idő ellenére is - a versenyszellem hevében - a csapatok lelkesen gyűjtötték a pontokat a különböző játékos programok során. Az idei tábor is sok új barátsággal és élménnyel zárult.

A program a Nemzeti Együttműködési Alap, a Silvanus Ökológiai Egyesület, a Kolozs Megyei Tanács, Kalotaszentkirály Község Önkormányzata, a kalotaszentkirályi Ady Endre Általános Iskola és a hajdúböszörményi Zöld Kör támogatásával valósult meg.

 

További képek a galériában!