Holocén Természetvédelmi Egyesület

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05

 

A Holocén Természetvédelmi Egyesület tanulmányútja Gömörszőlősön

A Holocén Természetvédelmi Egyesület a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság pályázatának keretében 2016. 01. 22-én tanulmányutat szervezett Gömörszőlősre a hulladékcsökkentés témakörében.

Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) támogatásával megvalósuló pályázatunk lehetőséget nyújt, hogy minél szélesebb körben felhívjuk a lakosság figyelmét a hulladék csökkentés módszereire, illetve a hulladékkeletkezés megelőzésének fontosságára.

A tanulmányúton résztvevők (civil szervezetek, az önkormányzat és a lakosság képviselői) Gyulai Iván előadása során megismerkedtek a hulladékgazdálkodás elméletével és globális környezeti hatásaival. Ezt követően a gyakorlatban is bemutatásra kerületek a hulladékcsökkentési módszerek az Oktatóközponton kívül és belül. Tájékoztatást kaptunk többek között a tömegkályha, a komposzttoalett, a biológiai szennyvíztisztító, a napkollektoros aszaló, a permakultúrás gazdálkodás működéséről és hulladékcsökkentő szerepeiről.