Holocén Természetvédelmi Egyesület

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05

 

Iskolai programok a hulladékcsökkentés jegyében

A Holocén Természetvédelmi Egyesület „Szemét kérdés” – avagy hogyan csökkentsük a hulladék mennyiségét a Miskolci járásban című pályázatának megvalósítása során iskolai foglalkozásokat tartott a hulladékcsökkentés témakörében három oktatási intézményben. A megvalósítást a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság támogatta.

A program során négy foglalkozást tartottunk, melynek keretében a Diósgyőri Gimnáziumba, a Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába és a Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Ált. Iskolába látogattunk el. Ennek során 6., 8. és 10. évfolyamos tanulókkal ismertettük meg a hulladékcsökkentési módszerek elméleti és gyakorlati módszereit. A 2 tanórás foglalkozás során a diákok az elméletet követően maguk is alkothattak a hulladékmegelőzés szellemében.

Az iskolai programok során közel 100 diák vett rész, ezen kívül minden iskolából további – a foglalkozásra - jelentkező pedagógusok voltak, ami azt jelzi számunkra, hogy hasonló jellegű programokra a későbbiek során is lesz igény és könnyen beépíthető az oktatásba is.