Holocén Természetvédelmi Egyesület

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05

 

Indul a 2014-es Klímaőrjárat vetélkedő

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Sajtóközlemény
Kiadja a Holocén Természetvédelmi Egyesület
Miskolc, 2014. január 27.

Egy új küldetés vár rád!

Február 20-ig lehet jelentkezni a felső tagozatosok számára meghirdetett játékos éghajlatvédelmi vetélkedőre, a Klímaőrjáratra. A régiós fordulók során a diákok 3 fős csapatokban szövetkezve derítik fel a környezetükben, iskolában és otthon tapasztalható környezetrongáló folyamatokat, vizsgálják meg a lehetséges megoldásokat, és tárják fel, a lehető legmeggyőzőbb módon, saját nyelvükön kutatásaik eredményét.

A tanulók valós élethelyzetben tanulják meg környezetük védelmének fontosságát, és mai sikerszakmák (oknyomozó újságíró, kutató, kommunikációs szakember) csínját-bínját kiismerve bizonyíthatják, hogy képesek felelősebben fellépni, mint sok felnőtt.


„A verseny feladatai gondolkodásra ösztönöznek, és többféle képességet fejlesztenek: a diákok a fordulók során adatgyűjtés, -feldolgozás, elemzés, kreatív és kommunikációs feladatok segítségével ismerik meg a jelen környezeti problémáit, keresnek megoldásokat és fedezik fel, hogy az ő hangjuk is számít!” – mondta el lapunknak Nagyhaju Nóra, a program regionális koordinátora.

A vetélkedő nyertes csapatai 5 napos kalandtáborban vesznek részt, de már a döntős csapatok is értékes és hasznos ajándékokkal (terep-, túra- és kerékpáros felszerelések, öko-könyvek, magazin-előfizetések, kreatív környezettudatos játékok) térhetnek haza.

A 110 hazai környezet- és természetvédő szervezetet tömörítő Magyar Természetvédők Szövetsége 2008 óta szervezi partnereivel a sikeres Klímaőrjárat vetélkedősorozatot, amely játékos formában neveli az ifjabb generációt a környezettudatos életmód gyakorlati megvalósítására. Idén az országos verseny koordinációjában a nyíregyházi E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület vesz részt, megyénkben pedig a Holocén Természetvédelmi Egyesület a közreműködő.

További információ és jelentkezési lap: http://www.mtvsz.hu/klimaorjarat_2014


További információ:

Nagyhaju Nóra, regionális koordinátor, Holocén Természetvédelmi Egyesület, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 06-46/508-944
Kis Klára programfelelős, Magyar Természetvédők Szövetsége, klara@mtvsz, 06/1/216-7297

Fotók és logó: http://www.mtvsz.hu/dynamic/energia_klima/klimaorjarat_kepanyag.zip