Holocén Természetvédelmi Egyesület

2017. október 13-án pénteken délután filmvetítést tartottunk az élelmiszerpazarlás témakörében a miskolci Teleki Tehetséggondozó Kollégiumban.

A programon összesen 40 fő diák vett részt, akik 3 évfolyam csoportjait alkották (0.évfolyam, 9. évfolyam és 11. évfolyam). A két órás foglalkozás első felében megnéztek egy dokumentumfilmet az élelmiszerek pazarlásáról („Friss és máris a szemétben”), majd közösen beszélgettünk a látottakról, saját tapasztalataikról, megoldási lehetőségekről.

Az esemény célja: A fiatalok megismerhessék a fenntartható életmódot, és hogy milyen ökológiai következménye van a ma annyira divatos és gyorsuló életmódnak és mértéktelen vásárlásnak. Az egészséges táplálkozás és lakókörnyezet, a fenntartható fogyasztás, a takarékos megoldások, helyi termékek ismeretének bemutatása a gyakorlatban. Az előadásuk elsősorban tapasztalatcserére, másodsorban ismeretek megosztására szolgáló foglalkozás. Interaktív jellegékből fakadóan intenzív véleménycserét tett lehetővé a résztvevők számára.

Az előadást az egyesületük önkéntese (iskolai tanár, ökológiai szakember) tartotta.

 

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05