Holocén Természetvédelmi Egyesület

           

2016.augusztus 8 és 12 között 13. alkalommal idén is megrendezésre került Magyarokerekén a 2016-os „ökotábor”.

Az 5 napos közösségi rendezvény a Holocén Természetvédelmi Egyesület és a kalotaszentkirályi Silvanus Ökológiai Egyesület szervezésében zajlott, ahol az idei Föld napi vetélkedő legjobb 12 csapatának 38 általános iskolás tanulója vett részt. A jutalom tábor során a két ország diákjai játékos módszerekkel ismerkedtek a természettel és annak védelmével. A tábor ideje alatt a gyerekek kirándultak a Kő-hegyhez és a Hármas-kősziklára, a felsőbányai Kék-tóhoz és látogatást tettek Nagybányán az Ásványtani Múzeumba.
A táborhelyen kézműves foglalkozások során saját vászontáskát festettek és az idei „táborfa” is elültetésre került. A néha hűvös idő ellenére is - a versenyszellem hevében - a csapatok lelkesen gyűjtötték a pontokat a különböző játékos programok során. Az idei tábor is sok új barátsággal és élménnyel zárult.

A program a Nemzeti Együttműködési Alap, a Silvanus Ökológiai Egyesület, a Kolozs Megyei Tanács, Kalotaszentkirály Község Önkormányzata, a kalotaszentkirályi Ady Endre Általános Iskola és a hajdúböszörményi Zöld Kör támogatásával valósult meg.

 

További képek a galériában!

Idén is megrendezésre került az „Ökotábor” 2015. augusztus 10 és 15 között Magyarókerekén.

Az 5 napos környezetvédelmi táborban a Föld napi vetélkedő döntős diákjai vehettek részt.
A rendezvény során kirándulások, környezeti játékok, kézműves foglalkozások színesítették a hetet. Építettünk közösen napkályhát és természetes hűtőtáskát is, amit aztán a gyakorlatban is kipróbáltunk. Túráztunk a Kő-hegy tavakhoz és a Hármas-kősziklára, a szerdai napon pedig a Révi-szorosban jártunk és ott meglátogattuk a Révi-(Zichy) cseppkőbarlangot.  

Ebben az évben is megfestettük a csapatok és a tábor zászlóját is.

 

További képek a galériában!  

A kalotaszentkirályi Silvanus Ökológiai Egyesület és a miskolci Holocén Természetvédelmi Egyesület 2009. augusztus 10-14. között, immár hetedik alkalommal rendezték meg az Ökotábort, melynek helyszíne a magyarókerekei iskolakert volt. A mára már nemzetközivé bővült rendezvényen a kalotaszegi, szilágysági és magyarországi általános iskolák tanulói vettek részt.

A kalotaszentkirályi (Sâncraiu) és szilágylompérti (Lompirt) Ady Endre Iskolából, a miskolci Baross Gábor Körzeti Általános és Alapfokú Művészeti Iskolából, a Nicolae Băcescl Gimnáziumból, maroskeresztúri (Criştesti) Általános Iskolából, a Körösfői I-VIII. Osztályos Iskolából, a Scola Tariah Általános Iskolából és a Liceul Sportire Általános Iskolából került ki az Ökotáborban résztvevő 28 diák.
A táborban töltött öt nap alatt a résztvevő gyerekek Kalotaszeg és a Szilágyság főbb a természeti és kulturális értékeivel ismerkedtek meg, a természetvédelem szemszögéből. A változatos programokat a kalotaszentkirályi általános iskola pedagógusai biztosították a táborlakó diákok részére. Minden nap reggeli tornával indult, Bántó György testnevelő tanár vezetésével.

Bővebben ...

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05